Hoe ik op het spoor kwam van veerkracht, drive en breinhygiëne? Door mijn management carrière, mijn ervaring met kwaliteit, preventie en vitaliteit én mijn inzicht in de kracht van ons brein. Dit is mijn verhaal.
Op weg naar mijn passie
In een managementcarrière van 11 jaar leerde ik waar mijn passie lag. Tweemaal veranderde ik daarvoor bewust van carrière, maar telkens groeide ik door naar een strategisch niveau. Daar was ik wel goed in, maar bevlogen en gelukkig werd ik er niet van.
Waar mijn passie lag? Accelerator zijn, mensen in beweging zetten en doen groeien. Hen versneld bewust maken van de essentie in hun werk en leven, om dan krachtig te kiezen en gefocust te blijven op hun waarden.
Tijd om het heft in eigen handen te nemen: ik werd zelfstandig executive trainer/coach.
Een waardevolle partner
Al snel ging ik samenwerken met CiEP, waar ik 15 jaar lang zag hoe meetbaar, zichtbaar én voelbaar resultaat hand in hand kunnen gaan. Een onbetaalbaar inzicht!
Voor deze organisatie startte ik succesvol de Belgische markt op. Dag en nacht was ik ermee bezig. Geen probleem, want het gaf me veel voldoening. Bovendien at ik gezond, sportte ik regelmatig en werkte ik continu aan mijn persoonlijke ontwikkeling. De markt groeide. Ik had het mooi voor elkaar…
Tijd voor herbronning
…en negeerde de signalen van mijn lichaam. Tot ik thuis belandde met een burn-out. Compleet verrast wist ik dat er iets diende te veranderen.
Ik ging opnieuw studeren en herbronnen in India en ontdekte daar een complementaire levensfilosofie. Veel preventiever, minder curatief:
- Wij mediteren omdat ons hoofd vol zit, zij omdat het gezond is.
- Wij gaan naar de dokter omdat we ziek zijn, zij verzorgen zich preventief.
- Wij zijn individualistisch, zij voelen zich deel van een groter geheel.
Standpunten waar wij, als individu én organisatie, veel van kunnen leren!
Terug thuis ging ik verder op die weg en verdiepte me in:
- Meditatie en mindfulness, vanuit mijn interesse voor wat mensen drijft en hoe we werken. Ik las tal van boeken over ons brein en zijn emotionele impact.
- Voeding, sport en vitaliteit: ik ontdekte dat voeding en sport slechts beperkt bijdragen tot vitaliteit, terwijl bedrijven er vaak op focussen als enige oplossing.
- Stress en burn-out preventie, omdat ik zag (en zie) welke ravage burn-outs aanrichten in bedrijven en wilde begrijpen hoe ze ontstaan en wat we eraan kunnen doen.
- Geluksfilosofie en happiness coaching, om zo te ontdekken dat je pas tevreden kan zijn als je weet wat je doelstellingen zijn, wat jou drijft en energie geeft.
- Breinwerking en de vele irreële angsten en mythes zoals multitasking, 24/7 bereikbaarheid, fear of missing out enz.
Je brein als sleutel
Het laatste puzzelstuk kwam uit mijn eigen omgeving. Neurologen toonden me hoe alles – zelfs emoties – meetbaar en zichtbaar is in je brein en welke impact je hersenen op jou hebben. Onze neuroplasticiteit is groot, maar we doen er zo weinig mee. Positief (met emoties en geluk) en negatief (als je beperkende overtuigingen of stress toelaat).
Ik realiseerde me dat de sleutel tot preventie van stress, burn-out en lage energie in je brein ligt. In je mentale veerkracht, weerbaarheid en drive! Dat je altijd een keuze hebt en dat we daar dus bitter weinig mee doen. Hoe trainen we onze hersenen? Hoe sturen we gedachtenpatronen zodat ze ons niet sturen? We weten het vaak niet.
Daarom maakte ik van mentale veerkracht via breinhygiëne mijn missie. Zodat jij je brein leert trainen, je automatisch denken doorbreekt, je veerkracht versterkt en groeit naar meer productiviteit en welzijn. Happy people = happy results!
vrijblijvend gesprek.